czende

Pečení chleba

Naším záměrem je, upéct chleba tak, aby si pamětníci vybavili zašlou chuť na dobrý chléb a ti později narození, aby ji objevili.
Pec na chleba je umístěna v budově naproti mlýnu a je společně se mlýnem nejstarší stavbou ve mlýnské usedlosti. 
Máme pro Vás připraveny kurzy pečení chleba - konkrétní termíny viz ve složce Novinky. 
Již den před vlastním pečením začíná příprava kvasu a posléze těsta na chleba. Brzy ráno se musí pec roztopit tvrdým dřevem. Mezitím prochází těsto dalšími fázemi, vč. kynutí před pečením. Posléze se vymetou žhavé dřevěné uhlíky a pak když je v peci optimální teplota, dojde k sázení do pece.  Chleba pečeme přibližně 70 min.
Pečení chleba pro skupinové návštěvy, 
např. zájezdy, firmy, apod., je možné po dohodě konkrétního termínu-kontaktujte nás.
Navazujeme tak na tradici pečení chleba ve mlýně v létech 1929-1951, kde se pekl v parní peci.
Vlastní pečení organizuje Mlýnská chasa, o.s. (www.mlynska-chasa.webnode.cz), kde jsou uvedeny termíny a další podrobnosti. 
 
pec1pec2pec3pec4